Tresčí polévka s mušlemi a chobotnicí

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle vysypeme do mísy se studenou vodou a řádně je omyjeme a očistíme kartáčkem. Poškozené mušle odstraníme a všechny ještě jednou propláchneme ve studené vodě.
  • 2
    V hrnci rozpálíme 5 lžic oleje a přidáme mušle a podlijeme 100 ml bílého vína. Opékáme 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Poté z mušlí vyjmeme maso a odložíme ho stranou. Vývar z mušlí také odložíme pro další použití.
  • 3
    Tresky omyjeme, osušíme, vykostíme a oddělíme hlavy, ocasy a ploutve. Tresky rozkrájíme na kusy, pokapeme citronovou šťávou a odložíme stranou.
  • 4
    Hlavy, ocasy a ploutve vložíme do většího hrnce, zalijeme 2 litry vody, přiklopíme a necháme 15 minut vařit. Vzniklý vývar slijeme a odložíme na další použití.
  • 5
    Chobotnice omyjeme, nakrájíme na kroužky a dáme stranou. V hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata, mrkev, celer, česnek, pepř a tymián a za stálého míchání 5 minut vaříme.
  • 6
    Přidáme víno, sůl a pepř a vaříme 10 minut. Přimícháme vývar z mušlí a vývar z ryb a polévku znova přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme maso z mušlí, chobotnice a maso z ryb. Vaříme dalších 5 minut, dokud není rybí maso a zelenina měkká.
  • 7
    Na pánvi dozlatova osmahneme kousky ciabatty.
  • 8
    Polévku rozdělíme na připravené talíře a podáváme s osmaženou ciabattou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.