Tresčí polévka studená

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu bez petrželky, ochutíme špetkou chilli koření, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 5 minut, přilijeme vývar, přidáme rybu, povaříme 15 minut, vyndáme uvolněnou kůži z ryby, promícháme, ryba by se měla rozpadnout. Zakápneme citronovou šťávou, opepříme a odstavíme. Do vychladlé polévky přimícháme panenský olej a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.