Tresčí polévka studená
65 min.
Ingredience
- 600gramůTreska skvrnitá
- 40gramůSůl mořská
- 80gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler řapíkatý
- 25gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 30gramůOlej olivový
- 1špetkaChilli koření mleté
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 420mililitrůVývar slepičí
- 2gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu bez petrželky, ochutíme špetkou chilli koření, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 5 minut, přilijeme vývar, přidáme rybu, povaříme 15 minut, vyndáme uvolněnou kůži z ryby, promícháme, ryba by se měla rozpadnout. Zakápneme citronovou šťávou, opepříme a odstavíme. Do vychladlé polévky přimícháme panenský olej a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.