Tresčí pomazánka
50 min.
Ingredience
- 1200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramTreska aljašská
- 2lžičkySůl
- 750mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
67 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.
- 3Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.