Tresčí salát
80 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůTreska aljašská
- 20mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyBrambory zimní
- 20gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, zabalíme do hlinikové fólie a dáme asi na 40 minut péct do trouby předehřáté na 180°C. Mezitím očistíme ryby, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, osušíme utěrkou, dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pepř a asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C.
- 2Špenátové listy propereme ve studené vodě, scedíme je, osušíme a pokrájíme na proužky. Jakmile budou ryby upečené, vytáhneme je z trouby. Vyjmeme je, vykostíme, stáhneme z nich kůži a pokrájíme je na kousky. Vyndáme z trouby brambory, odstraníme hliník, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obložíme jimi okraj mísy, za nimi rozložíme pokrájený špenát a doprostřed naservírujeme vlažné kousky rybího masa.
- 3Do misky dáme špetku soli, hořčici, ocet a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše důkladně promícháme. Pomalu přileváme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nevznikne hladká zálivka. Hotový
- 4salát přelijeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.