Treska dušená v leču
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 500gramůLečo sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTreska mražená
- 3stroužkyČesnek
- 75mililitrůVoda pitná
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 90gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
681 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce tresky osolíme a vložíme do kastrolu na dvě lžíce rozehřátého oleje. Podlijeme trochou vroucí vody a dusíme asi 15 minut. Po vychladnutí maso vykostíme a kůži stáhneme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vložíme porce tresky, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Nakonec přidáme lečo, podle chuti osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a chvíli podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.