Treska dušená v páře
30 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 30gramůZázvor celý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyFeferony
- 1špetkaCitronová kůra
- 3lžíceOlej olivový
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje.
- 2Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut.
- 3Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.