Treska na benediktinský způsob
75 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 150mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůStrouhanka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 600gramůSalát okurkový
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramTreska aljašská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
287 mg
Postup přípravy
- 1Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.
- 3Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.