Treska na benediktinský způsob

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
287 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celou tresku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 25 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme 15 minut v osolené vodě.
  • 3
    Maso z tresky oddělíme od kůže, zbavíme ho kostí, přidáme k uvařeným bramborám a šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme olej a mléko, podle chuti osolíme a vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a zapečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • 4
    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.