Treska na dušeném zelí
55 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 1kilogramTreska aljašská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1litrVývar rybí
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1kusRajčata
- 5lžicMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 8plátkůAnglická slanina
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. V kastrolu ohřejeme rybí vývar a rybí maso v něm na mírném ohni asi 10 minut povaříme.
- 2Zelí očistíme a na jemno nakrouháme. V kastrolu rozpustíme máslo a zelí na něm 5 minut podusíme. Podlijeme ho bílým vínem a zeleninovým vývarem a vše vaříme na mírném ohni 15 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
- 3Rajče omyjeme, pokrájíme na plátky a přidáme k zelí. Na pánvi dokřupava opečeme slaninu. Zelí upravíme na talíře a položíme na něj kousky tresky. Každý plátek slaniny svážeme pažitkou a položíme na tresku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.