Treska na hořčici
55 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kilogramTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 50gramůZelenina kořenová
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžičkyHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
571 mg
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, potřeme hořčicí.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce tresky, po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme vývarem ze zeleniny a koření. Zvolna dusíme asi 15 minut.
- 3Porce ryby vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody, několik minut povaříme.
- 4Hotovou omáčku nalijeme na rybu.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.