Treska na jehle
35 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 200gramůŠunka parmská
- 2kusyCuketa
- 12kusůRajčata
- 1kusCibule červená
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Kostky tresky balíme do plátků parmské šunky.
- 2Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na klínky.
- 3Na špízové jehly střídavě napichujeme kousky tresky zabalené v parmské šunce, kolečka cukety, cherry rajčátka a cibuli.
- 4V menší misce smícháme olej, balsamico, worcester, limetkovou šťávu, bazalku, sůl a pepř a takto připravenou omáčkou špízy potřeme.
- 5Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme 7 minut z každé strany.
- 6Servírujeme na přiravené talíře a zdobíme špalíčkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.