Treska na pivě
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůSolamyl
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 0,25litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
961 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme na másle a rozestřeme na dno pekáče.
- 2Na cibuli rozložíme osolené filé, pokrájené na kousky. Přidáme bobkový list, tymián, nasekanou petrželku, celý pepř, osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 3Potom šťávu slijeme a zahustíme Solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Za stálého míchání přivedeme k varu, rybu omáčkou přelijeme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.