Treska na šalvěji
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůOlej olivový
- 120mililitrůCitronová šťáva
- 3lžíceŠalvěj čerstvá
- 800gramůTreska mražená
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
771 mg
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme citronovou šťávu s na jemno nasekanou šalvějí a pomalu do ní přilijeme olivový olej. Osolíme a opepříme. Tresky osušíme papírovou utěrkou a složíme je vedle sebe do skleněné nebo keramické zapékací mísy. Zalijeme je marinádou a necháme několik hodin, nebo i přes noc marinovat.
- 2Před tepelnou úpravou tresky zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 minut. Když jsou tresky hotové (maso by se mělo rozpadat na kousky), rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou. Každou tresku ozdobíme plátkem citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.