Treska obalená v anglické slanině
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůAnglická slanina
- 8lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaMed včelí
- 125mililitrůVývar rybí
- 2lžíceOcet vinný
- 80gramůSýr Parmezán
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
42 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.
- 2Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.
- 4Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.
- 5Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.