Treska po kreolsku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPaprika zelená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůTreska mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mraženou tresku necháme rozmrazit, aby se dala krájet.
- 2Celer omyjeme a nasekáme stonek, cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky.
- 3V hrnci rozpálíme máslo, přidáme celer, cibuli a česnek. Dusíme 5 minut, až cibule a celer trochu zhnědnou.
- 4Přidáme rajčata z konzervy i s tekutinou (nebo čerstvá, spařená a oloupaná), bobkový list a přivedeme k varu, občas promícháme. Zmírníme teplotu a vaříme 5–10 minut, při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.
- 5Rybu nakrájíme na čtyři kousky a vložíme do omáčky, přidáme papriku, zakryjeme a vaříme při velmi mírné teplotě 12–15 minut. Vyjmeme bobkový list, hotovou rybu dáme na talíře a ozdobíme celerovými lístky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.