Treska po židovsku
0 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 60gramůPetržel - nať
- 400gramůTreska aljašská
- 1decilitrOcet vinný
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1stroužekČesnek
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1335 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
56 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
983 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme petrželku a jemně nasekáme společně s oloupaným
- 2stroužkem česneku. Rozklepneme vejce a rozdělíme na bílky a žloutky. V míse smícháme mouku s olivovým olejem, žloutky a potřebným množstvím vody (asi 1,5 d1), vymícháme ze všech ingrediencí těstíčko a necháme 1 hodinu odpočívat.
- 3Po hodině dáme do těstíčka v octě promyté, scezené, vykostěné a nasekané rybí maso, přidáme nasekanou petrželku s česnekem a nakonec z bílků a špetky soli vyšlehaný tuhý sníh.
- 4Do rozpáleného oleje postupně dáme naběračku směs a po obou stranách osmažíme dozlatova. Karbanátky přendáme na savý kuchyňský papír a necháme vsáknout nadbytečný tuk. Hotové karbanátky přendáme na servírovací mísu a podáváváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.