Treska s chlebem
39 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 380mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPetržel - nať
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 10mililitrůLimetková šťáva
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6krajícůChléb konzumní
- 750gramůTreska solená
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
68 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
83 mg
Cukr
99 mg
Postup přípravy
- 1Solenou tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, kterou několikrát vyměníme.
- 2Na 65 ml oleje si osmažíme 6 plátků chleba bez kůrek dozlatova, po okapání je natřeme 1 stroužkem česneku.
- 3Tresku, v hrnci zalitém vodou vaříme asi 10 minut ve varu doměkka. Pak vodu scedíme, maso necháme vychladnout a rozebereme ho na plátky (kůži a kosti vyhodíme). Ohřejeme mléko. Rybu umixujeme se zbývajícím olejem a teplým mlékem dohladka, přendáme ji do mísy a vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek, šťávy (citronová a limetková) a pepř.
- 4Po vychladnutí směs podáváme s chlebem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.