Treska s chlebem

39 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
68 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
83 mg
Cukr
99 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Solenou tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, kterou několikrát vyměníme.
  • 2
    Na 65 ml oleje si osmažíme 6 plátků chleba bez kůrek dozlatova, po okapání je natřeme 1 stroužkem česneku.
  • 3
    Tresku, v hrnci zalitém vodou vaříme asi 10 minut ve varu doměkka. Pak vodu scedíme, maso necháme vychladnout a rozebereme ho na plátky (kůži a kosti vyhodíme). Ohřejeme mléko. Rybu umixujeme se zbývajícím olejem a teplým mlékem dohladka, přendáme ji do mísy a vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek, šťávy (citronová a limetková) a pepř.
  • 4
    Po vychladnutí směs podáváme s chlebem a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.