Treska s cizrnou
180 min.
Ingredience
- 230gramůCizrna
- 1kusChilli paprička
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžícePetržel - nať
- 1hrstCitronová kůra
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSůl mořská
- 1500gramůFilé z aljašské tresky
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tresku opláchneme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak posypeme z obou stran mořskou solí, dáme do mělké nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 48 hodin do lednice.
- 2Studenou vodou propláchneme namočenou cizrnu, dáme do velkého hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme podélně rozpůlenou chilli papričku, bobkové listy, celé stroužky česneku, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5-2 hodiny, aby nám cizrna úplně změkla. Pěnu, která během vaření vzniká, odebíráme.
- 3Z lednice si vyndáme tresku, osušíme ji papírovými utěrkami, potřeme olivovým olejem, opepříme a na předehřátém grilu 3-4 minuty grilujeme z každé strany. Gril můžeme nahradit žebrovanou pánví. Cizrnu přelijeme horkým kuřecím vývarem a necháme přejít varem.
- 4Do talířů rozdělíme cizrnu i s vodou, ve které se vařila, navrch upravíme tresku, posypeme směsí petrželky, česneku, citronové kúry, pokapeme olivovým olejem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.