Treska s hořčicovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 750gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryVývar rybí
- 2lžíceHořčice
- 3mililitryCitronová šťáva
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyCukr krupice
- 20gramůCeler - nať
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
854 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tresku důkladně očistíme, rozporcujeme na stejné porce, omyjeme a osušíme. Porce osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách do měkka, vybereme a dáváme stranou.
- 2Do vypečeného oleje přidáme jemně nastrouhaný celer spolu s cibulí. Zapražíme s moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom rozšleháme, dochutíme zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. Nakonec vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přisypeme cukr a stáhneme ze sporáku.
- 3Teplé porce tresky pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Každou porci ozdobíme jemně nasekanou celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.