Treska s hořčicovou omáčkou

30 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
854 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku důkladně očistíme, rozporcujeme na stejné porce, omyjeme a osušíme. Porce osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách do měkka, vybereme a dáváme stranou.
  • 2
    Do vypečeného oleje přidáme jemně nastrouhaný celer spolu s cibulí. Zapražíme s moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom rozšleháme, dochutíme zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. Nakonec vlijeme smetanu, podle vlastní chuti přisypeme cukr a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Teplé porce tresky pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Každou porci ozdobíme jemně nasekanou celerovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.