Treska s indickou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 120gramůJablka
- 60gramůCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 800gramůTreska aljašská
- 1kusPomeranče
- 12gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 300mililitrůJogurt bílý
- 2špetkyKari koření
- 2špetkySůl
- 60gramůMrkev kořen
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pokrájenou mrkev a cibuli přendáme do hrnce, podlijeme 750 ml vody a vínem. Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
- 2Maso z tresky dáme do horké vody a necháme 15 minut ohřívat bez vaření.
- 3200 ml vody z vaření ryby smícháme se lžící cibule z vývaru, přidáme strouhaná jablka a šťávu z pomeranče. Vše necháme ohřát.
- 4Vývar propasírujeme přes síto, smícháme s jogurtem a maizenou.
- 5Osolíme.
- 6Tuto omáčku přendáme na servírovací tác, navrch položíme porce ryby, které posypeme troškou kari a sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.