Treska s jemnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůTreska aljašská
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
525 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo a opečeme na něm po obou stranách omyté, mírně osolené porce ryby. Vyjmeme, necháme na teplém místě.
- 2Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, petrželku, špetku citronové kůry a sardelovou pastu. Mírně podlijeme a zvolna dusíme asi 10 minut.
- 3Do omáčky vložíme porce tresky, necháme krátce přejít varem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, ozdobenými snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.