Treska s lilkem
50 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 1kusLilek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVývar rybí
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- 2Omytý lilek nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody na 5 minut, vyjmeme a osušíme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky lilku po odobou stranách a vyjmeme.
- 3Do vydušené šťávy z ryby vlijeme vývar, vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře. Filety poklademe plátky opečeného lilku a upravíme na talíře. Do rajčatové omáčky vmícháme smetanu a dál už nevaříme. Dobře promícháme a nalijeme na rybu.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.