Treska s pečeným špenátem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety rybího masa omyjeme a osušíme, nakrájíme na proužky, pokapeme je citronovou šťávou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladna.
  • 2
    Špenát omyjeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    V misce smícháme 2 lžíce oleje a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí. Pečicí plech potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na něj špenát, který posypeme rozinkami a nastrouhaným Parmezánem.
  • 4
    Pečeme dozlatova 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
  • 5
    Kousky ryby otřeme od citronové šťávy, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a rybu na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme.
  • 6
    Na servírovací talíře dáme porce pečeného špenátu, na ně položíme opečené kousky ryby a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.