Treska s pečeným špenátem
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůTreska aljašská
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceRozinky tmavé
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety rybího masa omyjeme a osušíme, nakrájíme na proužky, pokapeme je citronovou šťávou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladna.
- 2Špenát omyjeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3V misce smícháme 2 lžíce oleje a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí. Pečicí plech potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na něj špenát, který posypeme rozinkami a nastrouhaným Parmezánem.
- 4Pečeme dozlatova 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- 5Kousky ryby otřeme od citronové šťávy, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a rybu na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme.
- 6Na servírovací talíře dáme porce pečeného špenátu, na ně položíme opečené kousky ryby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.