Treska s petrželkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 40gramůZelenina kořenová
- 4kusyNové koření celé
- 1litrVoda pitná
- 600gramůTreska aljašská
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
328 mg
Cukr
246 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu povaříme ve vodě s celým novým kořením. Do vývaru vložíme očištěné porce tresky a zvolna vaříme asi 20 minut.
- 2Natvrdo uvařené žloutky utřeme s citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Po kapkách přidáváme olej a nakonec omáčku podle potřeby zředíme trochou vody.
- 3Uvařené porce tresky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.