Treska s pomeranči a rukolou
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na servírovací talíře.
- 2V misce z octa, pepře a soli smícháme marinádu, kterou rukolu na talířích pokapeme.
- 3Tresku omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme.
- 4Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu do misky, druhý oloupeme a příčně nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, porce ryby na něm prudce osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme. zabalíme do alobalu a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 6Do vypečené šťávy v pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a krátce ji povaříme. Potom metlou postupně vmícháme kousky másla, přidáme nakrájenou bazalku a plátky pomeranče a vše už jen krátce
- 7prohřejeme.
- 8Porce ryby dáme na rukolu, zalijeme omáčkou z pánve, přidáme plátky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.