Treska s pórkem a česnekem
40 min.
Ingredience
- 5lžicOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 4kusyPórek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Tresku nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme.
- 2Pórky omyjeme, odkrojíme listy a dolní bílou část a střední část nakrájíme na 5mm široké proužky.
- 3Pórek přidáme k opečené rybě. Dále přidáme nahrubo usekaný česnek a vše dusíme na mírném ohni. Mírně podlijeme a zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky. Krátce povaříme.
- 4Nakonec pokrm posypeme petrželovou natí.
- 5Podáváme s rýží nebo s hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.