Treska s rýží
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 500gramůTreska aljašská
- 250gramůRýže loupaná
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 0,2litrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou tresku nakrájíme na kousky.
- 2V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na něj tresku, kolečka cibule, podlijeme trochou vody. Necháme dusit asi 10 minut.
- 3Potom přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájený česnek. Zalijeme 0,4 l teplé vody, poprášíme paprikou a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec rýží v kastrolu potřeseme, aby se neslepovala a necháme bez pokličky změknout.
- 4Hotový pokrm vyklopíme na teplou mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.