Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
915 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát, pažitku a šalotky omyjeme, jemně nasekáme.
  • 2
    V nižším hrnci si připravíme omáčku - vlijeme víno, přidáme nakrájenou šalotku a 5 lžic vinného octa. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 5 - 10 minut, dokud se tekutina skoro nevyvaří. Pak vše precedíme přes síto, šalotky odstraníme a zbytek směsi vrátíme zpět do hrnce, opět zahřejeme, vmícháme máslo a vytvoříme krémovou omáčku. Přidáme nakrájenou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    V pánvi naskládáme vedle sebe plátky tresky kůží dolů, zalijeme studenou vodou a lžící vinného octa, zvolna přivedeme k varu, zakryjeme a odstavíme.
  • 4
    V další pánvi vaříme 3 - 4 minuty špenát, až bude měkký, v sítu z něj vymačkáme přebytečnou vodu a osolíme ho.
  • 5
    Na talíře umístíme porce špenátu, na ně vařenou rybu a vše přelijeme pažitkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.