Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyŠalotka
- 3hrstiPažitka
- 6lžicVíno bílé
- 6lžicOcet vinný
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Špenát, pažitku a šalotky omyjeme, jemně nasekáme.
- 2V nižším hrnci si připravíme omáčku - vlijeme víno, přidáme nakrájenou šalotku a 5 lžic vinného octa. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 5 - 10 minut, dokud se tekutina skoro nevyvaří. Pak vše precedíme přes síto, šalotky odstraníme a zbytek směsi vrátíme zpět do hrnce, opět zahřejeme, vmícháme máslo a vytvoříme krémovou omáčku. Přidáme nakrájenou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme.
- 3V pánvi naskládáme vedle sebe plátky tresky kůží dolů, zalijeme studenou vodou a lžící vinného octa, zvolna přivedeme k varu, zakryjeme a odstavíme.
- 4V další pánvi vaříme 3 - 4 minuty špenát, až bude měkký, v sítu z něj vymačkáme přebytečnou vodu a osolíme ho.
- 5Na talíře umístíme porce špenátu, na ně vařenou rybu a vše přelijeme pažitkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.