Treska se zeleninou ve smetanové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar.
  • 3
    Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut.
  • 4
    Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem.
  • 5
    Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.