Treska se zeleninou ve smetanové omáčce
40 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 3kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 150gramůHlíva ústřičná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 2decilitrySmetana na vaření
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Červenou a žlutou papriku, chilli papričku s rajčaty omyjeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a pokrájíme na kostky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky. Papriky pokrájíme na malé kostky. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, lístky otrháme a drobně pokrájíme.
- 2Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme hlívu, chilli papričku a společně smažíme 2-4 minuty. Pak houby osolíme, posypeme pepřem, přidáme bobkový list a přilijeme zeleninový vývar.
- 3Pomalu vaříme 5 minut, přidáme rajčata, zelenou papriku a vaříme dalších 5 minut. Přidáme tresku, pokrájené celerové listy a pomalu vaříme 6-8 minut.
- 4Nakonec přimícháme smetanu na vaření, dochutíme solí, Vegetou, špetkou cukru a necháme přejít varem.
- 5Porce na talířích ozdobíme kostičkami červené papriky a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.