Treska se zeleninou zapečená v sýru
45 min.
Ingredience
- 130gramůTreska filety
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCuketa
- 100gramůKedlubna
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 20gramůSýr Eidam cihla 30%
- 5gramůOlej olivový
- 100gramůBrambory vařené
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 3gramyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filet z tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme zlehka hladkou moukou a krátce opečeme na oleji na pánvi.
- 2Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky, omytou cuketu neloupeme, jen nakrájíme na kostičky. Zeleninu krátce povaříme.
- 3Zeleninu rozložíme na filet z tresky, přidáme plátek sýru a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.