Treska sušená s pečenými bramborami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenou tresku nakrájíme na větší kusy a na 24 hodin namočíme. Přitom několikrát vyměníme vodu.
  • 2
    Brambory oškrábeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Do pekáče vlijeme olej, rozehřejeme ho a na něj dáme cibulová kolečka. V rybím vývaru rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím cibulová kolečka. K cibuli přidáme pokrájené brambory. Osolíme a opepříme normálním a cayenským pepřem. Přidáme mletou papriku a bobkový list. Pekáč přikryjeme a dusíme 5 minut.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Okapanou rybu vložíme do pekáče k bramborám a zakryjeme plátky cibule a brambor. Dusíme přikryté v troubě 25 minut.
  • 5
    Pak odkryjeme a zasypeme parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. Necháme ještě 5 minut zapéct v troubě při 220 °C. Pak servírujeme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.