Treska sušená s pečenými bramborami
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 6lžicOlej olivový
- 400mililitrůVývar rybí
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceSýr Parmezán
- 500mililitrůVoda pitná
- 800gramůTreska sušená
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušenou tresku nakrájíme na větší kusy a na 24 hodin namočíme. Přitom několikrát vyměníme vodu.
- 2Brambory oškrábeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 3Do pekáče vlijeme olej, rozehřejeme ho a na něj dáme cibulová kolečka. V rybím vývaru rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím cibulová kolečka. K cibuli přidáme pokrájené brambory. Osolíme a opepříme normálním a cayenským pepřem. Přidáme mletou papriku a bobkový list. Pekáč přikryjeme a dusíme 5 minut.
- 4Předehřejeme troubu na 180 °C. Okapanou rybu vložíme do pekáče k bramborám a zakryjeme plátky cibule a brambor. Dusíme přikryté v troubě 25 minut.
- 5Pak odkryjeme a zasypeme parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. Necháme ještě 5 minut zapéct v troubě při 220 °C. Pak servírujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.