Treska v mandlové omáčce
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžičekCitronová šťáva
- 50gramůMandle mleté
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSkořice mletá
- 5lžicStrouhanka
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 5lžicMléko polotučné
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
610 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, opepříme a naskládáme těsně vedle sebe do smaltovaného hrnce. Zalijeme na 20 minut citronovou šťávou.
- 2Potom maso vyjmeme, potřeme máslem a vložíme do vymazaného pekáče. Smícháme mleté mandle, mléko, smetanu, sůl, směs rozetřeme na filé, dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku skořice a posypeme strouhankou. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.