Treska vařená v černém čaji

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
420 mg
Cukr
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme černý čaj, pokrájený vanilkový lusk, zakápneme octem a zprudka povaříme 2 minuty. Zmírníme oheň, přidáme filety z tresky a vaříme velmi zvolna pod bodem varu 10 minut. Filety vyjmeme a necháme okapat. V rendlíku ohřejeme smetanu, přilijeme dvě lžíce čajového vývaru z tresky, osolíme, promícháme a odstavíme.
  • 2
    Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovou zálivkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.