Treska vařená v černém čaji
22 min.
Ingredience
- 400gramůTreska aljašská
- 40gramůSmetana na vaření
- 5gramůČaj černý
- 20gramůVanilkový lusk
- 15mililitrůOcet vinný
- 400mililitrůVoda pitná
- 20gramůPetržel - nať
- 4gramySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
420 mg
Cukr
3 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme černý čaj, pokrájený vanilkový lusk, zakápneme octem a zprudka povaříme 2 minuty. Zmírníme oheň, přidáme filety z tresky a vaříme velmi zvolna pod bodem varu 10 minut. Filety vyjmeme a necháme okapat. V rendlíku ohřejeme smetanu, přilijeme dvě lžíce čajového vývaru z tresky, osolíme, promícháme a odstavíme.
- 2Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovou zálivkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.