Treska z Dieppe
55 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 30gramůCibule
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 400gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
317 mg
Cukr
931 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme slávky, přidáme kousek cibule, snítku petrželky, stroužek česneku, zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a jakmile se začnou otevírat, stáhneme je z plotny. Ještě chvilku počkáme, až se otevřou všechny. Slávky scedíme.
- 2Do máslem vymazaného pekáčku vložíme očištěné tresky, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vývaru ze slávek. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, často podléváme.
- 3Rozdělíme ryby na talíře a obložíme slávkami vyndanými z ulit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.