Trhané petrželové noky
35 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
567 mg
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, necháme svařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a manší lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do vody, vaříme přibližně 10 minut.
- 2Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.