Trhané pórkové noky
35 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na malé kousky a dáme ho do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, dáme vařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a lžičkou vbíráme a vhazujeme malé noky vody, kde je vaříme přibližně 10 minut.
- 2Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.