Tříbarevná omeleta

25 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
497 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší pánvi rozehřejeme lžičku másla a opražíme na ní najemno nakrájenou šalotku. Pánev odstavíme.
  • 2
    Ve velké míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně do tří misek. Do jedné misky dáme najemno nakrájenou petržel, bazalku a tymián, do druhé připravenou šalotku a do třetí na kostičky nakrájené rajče.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a na tuk vylijeme rovnoměrně po celém dně vajíčka z jedné misky. Jakmile zatuhne, obrátíme ji a opečeme. Sundáme ji z pánve na talířek. Stejně osmažíme další dvě omelety. Rovnou z pánve vždy klademe jednu omeletu na druhou, aby vznikl třípatrový stoh. Ten rozkrájíme na klínky a ještě teplé hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.