Tříbarevné bábovičky
80 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 130gramůTuřín
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceTuk rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou uvaříme brambory, tuřín a mrkev. Scedíme a jednotlivé druhy zeleniny od sebe oddělíme. Vařené brambory rozdělíme do tří různých nádob. Do první přidáme mrkev, do druhé tuřín a do třetí zdravé špenátové listy, které jsme si spařili horkou vodou. Vejce rozšleháme vidličkou a do každé nádoby nalijeme třetinu. Přidáme mléko, máslo a rozšťoucháme na kaši. Díky zelenině bude v každé nádobě bramborová hmota jinak barevná. Tuřínovou kaši okořeníme skořicí, kaši s mrkví strouhanou pomerančovou kůrou a kaši se špenátem mletým muškátovým oříškem. Osolíme, opepříme a přisypeme mouku. Vypracujeme tři těsta.
- 2Do tukem vymazaných formiček na bábovičky vkládáme od každého těsta třetinu.
- 3Formičky zakryjeme alobalem, naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při střední teplotě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.