Tříbarevné bábovičky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s vodou uvaříme brambory, tuřín a mrkev. Scedíme a jednotlivé druhy zeleniny od sebe oddělíme. Vařené brambory rozdělíme do tří různých nádob. Do první přidáme mrkev, do druhé tuřín a do třetí zdravé špenátové listy, které jsme si spařili horkou vodou. Vejce rozšleháme vidličkou a do každé nádoby nalijeme třetinu. Přidáme mléko, máslo a rozšťoucháme na kaši. Díky zelenině bude v každé nádobě bramborová hmota jinak barevná. Tuřínovou kaši okořeníme skořicí, kaši s mrkví strouhanou pomerančovou kůrou a kaši se špenátem mletým muškátovým oříškem. Osolíme, opepříme a přisypeme mouku. Vypracujeme tři těsta.
  • 2
    Do tukem vymazaných formiček na bábovičky vkládáme od každého těsta třetinu.
  • 3
    Formičky zakryjeme alobalem, naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při střední teplotě 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.