Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- Bílé noky
- 1špetkaSůl
- 500gramůBrambory
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Omáčka
- 150gramůSýr Robiola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSolamyl
- 300mililitrůMléko polotučné
- Růžové noky
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 4kusyMrkev kořen
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Zelené noky
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
4 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
12 g
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nejprve uvaříme a rozmačkáme. Mrkev uvaříme v páře a rozmixujeme, špenát uvaříme, vymačkáme a rozmixujeme.
- 2Na pomoučeném vále připravíme 3 druhy těsta tak, že smícháme vždy všechny ingredience a propracujeme.
- 3Z každého těsta vytvoříme malé válečky, obalíme v mouce a nakrájíme na malé nočky. Vidličkou do nich uděláme rýhy.
- 4Poté noky uvařme v osolené vodě, scedíme jakmile vyplavou k povrchu.
- 5Na omáčku rozmícháme v kastrůlku maizenu ve 2 lžících vody, rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme, necháme rozpustit sýr, dochutíme majoránkou.
- 6Uvařené noky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.