Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
4 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
12 g
Cukr
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nejprve uvaříme a rozmačkáme. Mrkev uvaříme v páře a rozmixujeme, špenát uvaříme, vymačkáme a rozmixujeme.
  • 2
    Na pomoučeném vále připravíme 3 druhy těsta tak, že smícháme vždy všechny ingredience a propracujeme.
  • 3
    Z každého těsta vytvoříme malé válečky, obalíme v mouce a nakrájíme na malé nočky. Vidličkou do nich uděláme rýhy.
  • 4
    Poté noky uvařme v osolené vodě, scedíme jakmile vyplavou k povrchu.
  • 5
    Na omáčku rozmícháme v kastrůlku maizenu ve 2 lžících vody, rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme, necháme rozpustit sýr, dochutíme majoránkou.
  • 6
    Uvařené noky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.