Trinidadské kuře po kreolsku
65 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůCeler řapíkatý
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 0,5kusAnanas
- 1kusBanány
- 0,5lžičkaTabasco
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceKoriandr
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
56 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Středně velké kuře opláchneme studenou vodou, osušíme ho a rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, opepříme a potřeme čerstvou citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Očistíme 4 řapíky celeru, několik lístků odložíme stranou a spodní část nakrájíme na centimetrové dílky, jarní cibulky a chilli papričky nasekáme napříč. Ananas přepůlíme, jednu půlku okrájíme ze slupky a rozdělíme na čtvrtky, vyřízneme dřevnatý střed a nakrájíme na tenké plátky. V misce rozmačkáme vyzrálý banán.
- 3Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm ne příliš zprudka opečeme na každé straně 5 minut porce kuřete. Opečené maso přendáme na mísu a v pánvi poté opékáme celer s cibulkou a ananasem. Po 5 minutách přidáme rozmačkaný banán, opečené kuřecí maso a tabasco, přilijeme horký drůbeží vývar, zakryjeme poklicí a 20 minut dusíme.
- 4Mezitím z několika větviček koriandru otrháme lístky, několik odložíme a zbytek nasekáme. Když je kuře měkké, nasekaný koriandr k němu přimícháme a pánev stáhneme z ohně.
- 5Porce na talířích ozdobíme celerovými a koriandrovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.