Trojbarevné chilli s krůtím masem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůKrůtí maso
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250mililitrůVoda pitná
- 500gramůFazole červené sterilované
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Omyté krůtí maso umeleme, přidáme do základu, okořeníme chilli a kmínem a za stálého míchání maso opečeme po všech stranách. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme rajčata a vodu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme okapané fazole a podusíme ještě 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Nakonec pokrm osladíme a přisolíme. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Každou porci ozdobíme dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.