Trojplošník s vaječným salátem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo. Sardinky otevřeme a slijeme. Půlku rajčete nakrájíme na tři plátky, okurky nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Jedno vejce rozkrojíme podélně na šest stejných dílků. Zbylé dvě vejce rozsekáme nožem nadrobno.
  • 3
    V misce smícháme nasekaná vejce s majonézou, nakrájenou okurkou, pepřem a kari kořením. Směsí potřeme tři bílé toasty, na každý dáme plátek rajčete a přiklopíme dalším bílým toastem, na něj dáme třetinu sardinek a dva díly vejce. Mírně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a přiklopíme celozrnným toastem namazaným máslem.
  • 4
    Každý toast rozkrojíme příčně tak, aby vznikly trojúhelníky, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.