Trojplošník s vaječným salátem
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOkurky nakládané
- 3plátkyChléb toastový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3plátkyChléb celozrnný žitný
- 1špetkaKari koření
- 100gramůSardinky v oleji
- 3kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaCitronová šťáva
- 0,5kusRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo. Sardinky otevřeme a slijeme. Půlku rajčete nakrájíme na tři plátky, okurky nakrájíme nadrobno.
- 2Jedno vejce rozkrojíme podélně na šest stejných dílků. Zbylé dvě vejce rozsekáme nožem nadrobno.
- 3V misce smícháme nasekaná vejce s majonézou, nakrájenou okurkou, pepřem a kari kořením. Směsí potřeme tři bílé toasty, na každý dáme plátek rajčete a přiklopíme dalším bílým toastem, na něj dáme třetinu sardinek a dva díly vejce. Mírně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a přiklopíme celozrnným toastem namazaným máslem.
- 4Každý toast rozkrojíme příčně tak, aby vznikly trojúhelníky, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.