"Trojúhelníčková" sýrová omáčka Ládi Hrušky
15 min.
Ingredience
- 140gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1kusCibule
- 700mililitrůMléko polotučné
- 3gramySůl
- 3gramyPažitka
- 2gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
655 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme tavený sýr a přilijeme mléko. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
- 2Vaříme asi 10 minut, dokud se sýr úplně nerozpustí a nevznikne hladká krémová konzistence. Před odstavením osolíme, opepříme a vmícháme na jemno nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.