Tulácká polévka
50 min.
Ingredience
- 150gramůRajčata
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 150gramůPaprika zelená
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůRýže dušená
- 150gramůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusMasox
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci usmažíme ze sádla a mouky světlou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka zelené papriky. Krátce osmahneme a nakonec přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme 30 minut. Potom polévku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme masox, vařenou rýži, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, vmícháme do odstavené polévky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.