Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůArašídy
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 100mililitrůKokosové mléko
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 1gramPepř černý mletý
- 35gramůOlej olivový extra panenský
- Tuňák
- 800gramůTuňák obecný
- 120mililitrůMléko kokosové
- 50mililitrůAnanasová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z tuňáka vložíme do misky, zalijeme kokosovým mlékem, ananasovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přidáme mleté ořechy, sůl, pepř, cukr, pálivou papriku, zalijeme kokosovým mlékem, zakápneme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a zvolna vaříme, až bude omáčka hladká.
- 3Filety z tuňáka krájíme na čtverečky, napichujeme na jehly, potíráme ořechovou omáčkou a grilujeme ze všech stran do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.