Tuňák na dušeném zelí

55 min.
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. Osolíme, opepříme. V hrnci přivedeme k varu rybí vývar, vložíme do něj tuňáka a 10 minut na mírném ohni vaříme.
  • 2
    Zelí očistíme a najemno nakrouháme. V hrnci rozpálíme máslo a zelí na něm 5 minut dusíme. Poté zelí podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.
  • 3
    Cherry rajčátky omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k zelí. Plátky parmské šunky osmažíme na oleji.
  • 4
    Na připravené talíře servírujeme zelí s rajčátky, navrch položíme kousek tuňáka a zdobíme osmahnutou parmskou šunkou a najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.