Tuňák na dušeném zelí
55 min.
Ingredience
- 1kilogramTuňák obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar rybí
- 120mililitrůVíno portské
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaKmín římský
- 8kusůRajčata
- 100gramůŠunka parmská
- 1kusPažitka
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. Osolíme, opepříme. V hrnci přivedeme k varu rybí vývar, vložíme do něj tuňáka a 10 minut na mírném ohni vaříme.
- 2Zelí očistíme a najemno nakrouháme. V hrnci rozpálíme máslo a zelí na něm 5 minut dusíme. Poté zelí podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.
- 3Cherry rajčátky omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k zelí. Plátky parmské šunky osmažíme na oleji.
- 4Na připravené talíře servírujeme zelí s rajčátky, navrch položíme kousek tuňáka a zdobíme osmahnutou parmskou šunkou a najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.