Tuňák na grilu s bazalkovým pestem
30 min.
Ingredience
- Grilovaná rajčata
- 2kusyRajčata
- 100gramůSýr Parmezán
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Pesto
- 100gramůBazalka
- 100gramůSýr Parmezán
- 60gramůOříšky piniové
- 170gramůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř bílý
- 800gramůTymián čerstvý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl mořská
- 800gramůTuňák obecný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Zelenina
- 1kusŠalotka
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCuketa
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1385 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
98 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
30 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava pesta: Do misky dáme jemně nastrouhaný sýr, přidáme bazalku, přisypeme piniové oříšky, přilijeme olej, podle chuti sůl, pepř a mixérem rychle vyšleháme. Při připravě pesta je důležité dobře vychladit zeleninu a také rychle mixovat, aby se pesto nesrazilo. Když se tak stane, pesto dáme dobře vychladit a metličkou ještě jednou rozšleháme.
- 2Příprava zeleniny: Žlutou a zelenou papriku spolu s cuketou nakrájíme na větší kousky, které dáme do misky. Dochutíme solí, pepřem. Přidáme nasekanou šalotku banánovou.
- 3Grilovaná rajčata: Velká rajčata rozřízneme na půl. Dochutíme solí, pepřem. Naskládáme je na gril a opékáme nejdříve řeznou plochu, potom je otočíme, opečenou stranu posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pečeme do rozpuštění sýru.
- 4Gril potřeme olejem a rozpálíme na středně vysokou teplotu.
- 5Z filetu tuňáka připravíme čtyři stejné porce, které posypeme solí a pepřem. Naskládáme je na gril spolu s připravenými paprikami a cuketou. Vše pokapeme olejem. Filety tuňáka i zeleninu opékáme po obou stranách přibližně 2-4 minuty.
- 6Opečené porce tuňáka rozdělíme na jednotlivé talíře, naaranžujeme grilovanou zeleninu a rajčata. Ještě každou porci ozdobíme dobře chlazeným pestem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.