Tuňák na koriandru
23 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 5gramůLimetková kůra
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůKmín mletý
- 8gramůKoriandr mletý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15mililitrůLimetková šťáva
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
972 mg
Cukr
364 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného tuňáka nakrájíme na podkovy, limetkovou kůru nastrouháme, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přidáme mletý koriandr, kůru z limetky, mletý kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, důkladně promícháme a touto směsí kousky tuňáka potřeme.
- 2Pokapeme limetkovou šťávou, vložíme do pánve na rozehřátý olej a osmažíme z obou stran dozlatova.
- 3Porce na talířích posypeme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.