Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem
35 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 4lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSalát hlávkový
- 1kusŠalotka
- 1lžíceKapary
- 8kusůRajčata Cherry
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej rostlinný
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.
- 2Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.
- 3Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.