Tuňák obalovaný podávaný s míchaným salátem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kostku tuňáka obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, nakonec ve strouhance. Přichystáme pánev, na které rozpálíme olej a tuňáka osmažíme. Troubu rozehřejeme na 180 °C, tuňáka položíme na plech a necháme při této teplotě 5 minut dopéci. Když se tuňák rozkrojí, měl by uprostřed být ještě syrový, tak je nejlepší.
  • 2
    Cherry rajčátka obalíme v cukru. Nejlepší je, když je máme ještě s větvičkou. Připravíme pánev a na ní rozpálíme olivový olej. Rajčata na ni vložíme a necháme zkaramelizovat. Dosolíme a dopepříme.
  • 3
    Omyjeme salát a natrháme na listy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary. Posypeme cukrem, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a lehce promícháme. Na talíř vedle salátu dáme zkaramelizovaná rajčata. Na plátky pokrájíme tuňáka a klademe ho na listy salátu. Osolíme, opepříme a ještě lehce pokapeme olivovým olejem. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.