Tuňák s čočkou
50 min.
Ingredience
- 250gramůČočka jedlá
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPažitka
- 1litrVoda pitná
- 250gramůTuňák ve vlastní šťávě
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
40 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočenou čočku uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tuňáka slijeme a nakrájíme na malé kousky a smícháme s nakrájenou cibulí.
- 3V misce smícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme pepřem a solí. Uvařenou čočku i kousky tuňáka promícháme s olejovou směsí, upravíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.