Tuňák s fazolemi
120 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole bílé
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůOlej olivový
- 40gramůCibule červená
- 400gramůTuňák v oleji
- 24gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
40 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc máčet ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda uvede k varu, přidáme česnek, bobkový list a 12 ml olivového oleje. Přiklopené necháme cca 80 minut vařit.
- 2Uvařené fazole osolíme, slijeme, odstraníme česnek a bobkový list. Fazole přendáme do servírovací misky, zalijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a vmícháme pokrájenou cibuli. Salát necháme vychladit.
- 3Do vychlazeného salátu přidáme 2/3 pokrájené petrželky a tuňáka natrhaného na menší kusy. Zlehka promícháme, posypeme zbytkem petržele a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.